DEURRUBBERS REINIGEN EN ONDERHOUDEN

Artikelbild

Het correct schoonmaken en onderhouden van deurrubbers is belangrijk. Je wilt uiteraard dat de deurrubbers lang en optimaal meegaan. In de alledaagse praktijk worden deurrubbers en afdichtingen helaas te vaak onvoldoende of verkeerd schoongemaakt. Zeker als jouw koelapparatuur in of in de buurt van een keuken staat is de kans op vet- en olieresten op de deurrubbers groot. Verwijder deze om te voorkomen dat de deurrubbers uitdrogen en verharden, waardoor ze uiteindelijk gaan scheuren. 

Hoe maak je een deurrubber dan wél goed schoon?

Dat is makkelijker dan je denkt. Zeker als je de volgende drie stappen volgt. 

Stap 1.
Verwijder eerst de grove vervuiling met een kwast of doek. Gebruik een schoonmaakmiddel op waterbasis (afwasmiddel) of onze professionele reiniger voor afdichtingen en deurrubbers.

Gebruik uitsluitend een schone poetsdoek die nog niet met vettige oppervlakten in aanraking is geweest. 

Stap 2.
Trek het deurrubber voorzichtig open en maak het ook schoon tussen de plooien nooit met een scherp voorwerp om scheuren te voorkomen.

Stap 3.
Maak het deurrubber droog met een schone droge doek. 

Gebruik altijd het juiste schoonmaakmiddel
Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen heeft direct invloed op de levensduur van een (magneet)afdichting of deurrubber. Schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger, ovenreiniger en andere agressieve ontvetters zijn absoluut niet geschikt voor deurrubbers. 

Gebruik altijd een middel op waterbasis of professioneel reinigingsmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor het schoonmaken van (magneet)afdichtingen. Dit product breng je rechtstreeks op het deurrubber aan en doe je met een schone droge doek af voor een stralend (en optimaal) resultaat.

Sorteer op
© 2013 - 2024 STORING HORECA APPARATUUR | sitemap | rss