Navigatie

WATERFILTERS EN ONTHARDERS VOOR KOFFIEZETAPPARATUUR

De kunst van het koffie zetten

Over een punt zijn bijna alle Nederlanders het eens: ze houden van een goede kop koffie. Warme dranken bestaan tot wel 98% uit water. Er kan dan ook geen twijfel over zijn dat dit ingrediënt bij de bereiding een cruciale rol speelt.

Bij de kwaliteit van het water kan er sprake zijn van regionale verschillen. Als bijvoorbeeld de samenstelling van de in het water aanwezige mineralen niet uitgebalanceerd is, kan het aroma van de koffie zich niet optimaal ontwikkelen. 
Bovendien vertonen warme dranken in dit geval onfraaie strepen op het oppervlak.

Ook voor de machine is de waterkwaliteit doorslaggevend. Want hoe hoger het aandeel kalkvormende ionen in het water, des te sneller slaat er kalk neer waardoor de machine aan capaciteit zal inleveren.

Water - de voorwaarde voor genieten

Barista koffiecreatie

Het ideale water voor koffie is vers en puur van smaak en heeft geen merkbare geur. Het moet rijk zijn aan mineralen, maar in dat opzicht ook evenwichtig zijn. Ideaal is een totale hardheid van 7-12 °dH en een carbonaathardheid van 3-4 °dH en een pH van 6,5 – 7,5 (bron: Deutscher Kaffeeverband). Alleen dan behoudt de koffie zijn volle aroma.

Gastenboek

  • 27-06-2018 - super service en snelle levering en...  lees meer
  • 15-03-2018 - Wederom bedankt voor jullie vriendelijk contact en zeer goede service!!!
    Degelijk...  lees meer
  • 23-02-2018 - Zeer professionele informatie gehad van hun. Ben dus tevreden! ...  lees meer
Plaats een bericht

Storingsdienst

Reparatie en Onderhoud 

06-27020927
06-46182236

Verkoop en advies
06-54746513 

© 2013 - 2018 STORING HORECA APPARATUUR | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel